ATK-instituutti säätiö jakoi ProICT-palkinnon Linda Liukkaalle

ATK-instituutti säätiö on jakanut ProICT-palkinnon tunnustuksena erityisen ansiokkaasta ICT-työstä. Palkinnon sai teknologia-alan rohkea sanansaattaja Linda Liukas. Palkinto jaettiin 27.3.2017.

Palkinnon perusteena on muun muassa se, että palkinnon saaja on osoittanut ICT-alalla eteenpäin katsovaa, kehittävää ja uusia ratkaisuja hakevaa asennetta. Saajan toiminnasta on syntynyt tuloksia, jotka edistävät ICT-alan kehittymistä ja kilpailykykyä.

– Linda Liukas on innovatiivisesti, ennakkoluulottomasti, tuloksekkaasti ja kansainvälisestikin näkyvästi edistänyt nuorten ja lasten ICT-osaamista ja kiinnostusta, ATK-instituutti säätiön puheenjohtaja Pertti Vahermaa kertoo. – Linda on toimillaan aidosti luonut ja vahvistanut uutta tulevaisuuden ICT-sukupolvea, toteaa Pertti Vahermaa.

Ohjelmoinnin lähettiläs Linda Liukas on lastenkirjailija ja kuvittaja, jonka koodaamisesta kertova satukirja Hello Ruby julkaistiin loppukesällä 2015. Hello Rubyn oikeudet on myyty tässä vaiheessa yli kahteenkymmeneen maahan. – Kirja on ollut hitti varsinkin Japanissa, jossa se oli viikon ajan maan myydyin lastenkirja, Linda kertoo.

Varsinaisesti Linda ponnahti julkisuuteen perustettuaan tyttöjen ja naisten ohjelmointityöpajoja järjestävän Rails Girlsin vuonna 2010. Rails Girls toimii jo yli 200 kaupungissa ympäri maailman. Linda on kirjoittanut Juhani Mykkäsen kanssa peruskoulun opettajille suunnatun koodausoppaan Koodi 2016. Linda oli myös mukana legendaarisen Aaltoes-yrityshautomon (lyhenne nimestä Aalto Entrepreneurship Society ry)) perustajaporukassa 2009. Aaltoesin mukana Liukas päätyi Piilaaksoon, Standfordin yliopiston tuotekehityskurssille.

– Linda kertoo, että keväään 2017 hän viettää New Yorkissa ja työstää Hello Ruby sarjan kolmatta kirjaa siitä, miten Internet toimii. Hän on osa arvostetun TED konferenssin residenssiohjelmaa ja joukon ensimmäinen suomalainen.

Euroopan komissio on myöntänyt Linda Liukkaalle Digital Champion -arvonimen kansalaisten, yhteisöjen ja yritysten digitaalisten valmiuksien edistämisestä. Vuonna 2014 Linda sai lastenkulttuurin valtionpalkinnon.Vuonna 2015 Lindalle myönnettiin ensimmäisenä Suomalaisen koodin edistäjä -palkinto. Palkinnon myönsi Koodia Suomesta Ry, jonka tavoitteena on edistää kotimaista ohjelmistokehitystä.

Pertti ja Linda

Pertti ja Linda